Google posztok és frissítések

Google posztok és frissítések

Google Bejegyzések: Hogyan Készíts Jobb Google Cégprofil Frissítéseket

A Google Cégprofil Bejegyzéseket (korábban Google Cégemként ismert) a Google 2017-ben vezette be, és azóta rengeteg "Hogyan Használjuk a Google Bejegyzéseket" tartalmat írtak és tettek közzé az interneten. Mivel a Google rendszeresen változtatja a Google Bejegyzések megjelenítésének módját, azok elérhetőségét, megjelenésüket különböző eszközökön és platformokon, sőt még a funkcionalitásukat is, ezért összeállítottunk neked egy útmutatót, hogy ez legyen a "mindenben egy" megoldásod (amihez mindig visszatérhetsz) a Google Cégprofil Bejegyzések legjobb kihasználásához.

Akár több helyszínes üzlet, lánc vagy egyetlen helyszínes bolt vagy, itt vagyunk, hogy eláruljuk a titkokat a GBP Bejegyzésekkel kapcsolatban, és segítsünk neked kihasználni ezt a lehetőséget, hogy több szemet, kattintást és ügyfelet vonzz!

Mi az a Google Bejegyzés?

A Google Cégprofil Bejegyzések (rövidítve Google Bejegyzések) olyan frissítések, amelyeket többnyire a vállalkozás hoz létre és kezel, és általában tartalmaznak egy képet/videót, szöveget és linket. Ezeket az ajánlatok, események és általános 'hír/frissítés' elemek népszerűsítésére használhatják.
Mit mond a Google a Google Bejegyzésekről?

A Google biztosít néhány szilárd erőforrást a Google Cégprofil Bejegyzésekről. Mindig győződj meg arról, hogy először ezeket olvasod el.

"Kapcsolatba léphetsz a meglévő és leendő ügyfelekkel a Google Keresés és Térkép üzleti profilodon keresztül bejegyzésekkel. Hirdetéseket, ajánlatokat, új vagy népszerű termékeket, vagy esemény részleteit közvetlenül oszthatod meg ügyfeleiddel."

Mindig meglepődöm azon, hogy hány ember átlép az információn, amit közvetlenül a forrásból kap, és én is szoktam könyvjelzőzni ezeket az erőforrásokat, hogy később visszatérhessek hozzájuk. Néha, amikor észreveszed a Google irodalom változásait, ez segíthet neked kitalálni, hogy merre tart a Google ezzel a funkcióval, szóval tartsd nyitva a szemed!

Mely vállalkozások számára érhetők el a Google Bejegyzések?

A Google Termékekhez hasonlóan a GBP Bejegyzések sem minden vállalkozás számára érhetők el. Az egyik legismertebb iparág, akik nekem is folyamatosan panaszkodtak a hiány miatt a hotel és szálláshelyek iparága volt. 2021 végén a Google elérhetővé tette a "mi újság" és "események" bejegyzéseket a szálláshely típusú listák számára. A 'különleges ajánlat' bejegyzések nem voltak elérhetőek.

A Google korábban korlátozta a több helyszínnel rendelkező szervezeteket a Google Bejegyzések tömeges létrehozásában. Ez megváltozott a járvány miatt és a láncok folyamatos követelése miatt a gyors és egyszerű frissítések elérhetővé váltak, mind az egészségügyi és biztonsági intézkedésekkel, mind a nyitvatartási időkkel kapcsolatban.

Kapcsolódó: Hogyan Hozzunk Létre, Optimalizáljunk és Kezeljünk Google Cégprofilokat

A Google azóta úgy döntött, hogy lehetővé teszi a láncoknak a Google Bejegyzések létrehozását az API-n keresztül folyamatosan. Egy több helyszínes vállalkozás beállíthatja a saját hozzáférését az API-hoz, vagy használhatja a számos harmadik féltől származó eszközt a Bejegyzések ütemezéséhez az API-n keresztül.

Mennyi ideig 'aktívak' a GBP Bejegyzések?

Amikor a Google Bejegyzéseket először indították, csak egy bizonyos ideig jelentek meg az üzleti profilban, a Bejegyzés típusától függően - például hét napig egy Frissítés Bejegyzés esetében, az esemény végéig egy Esemény Bejegyzés esetében és egy ajánlat lejártáig egy Ajánlat Bejegyzés esetében.

A Google korábban arra ösztönözte az üzlettulajdonosokat, hogy folyamatosan posztoljanak, e-mailben értesítve őket, amikor egy Bejegyzés lejárni készült:

GBP

Bejegyzések Lejárat E-mail

Valószínűleg a Google bosszankodott azon, hogy a vállalkozások nem tudtak rendszeresen posztolni (amikor ők befektettek ebbe a csillogó új funkcionalitásba). 2021 januárjában ez megváltozott, és a Google elkezdte a GBP Bejegyzéseket hat hónapig megjeleníteni. Jelenleg, ha az elmúlt hat hónapban nem történt Bejegyzés, a Google egy linket jelenít meg: 'Korábbi frissítések megtekintése a Google-on':

GBP Bejegyzések Frissítések

Ennek a változásnak különböző következményei vannak. Jó hír az üzlettulajdonosok számára, akiknek nehézséget okozott rendszeresen posztolni annak érdekében, hogy biztosítsák, hogy mindig használják a GBP Bejegyzések ingatlanát az üzleti profilban. Amíg az elmúlt hat hónapban posztoltál, valami látható lesz az ügyfelek számára ezen a területen.

Ez a változás azt jelenti, hogy biztosítanod kell, hogy a Bejegyzéseid frissek és relevánsak legyenek, bár.

Milyen sorrendben jelennek meg a Google Bejegyzések?

A "Bejegyzések körhintájában" mobiltelefonon és asztali gépen a Bejegyzések a közzétételük sorrendjében jelennek meg.

Mielőtt a Google megváltoztatta a Bejegyzések élettartamát, az "esemény" bejegyzések mindig elsőként jelentek meg a "Bejegyzések körhintában", és csak az esemény lejárta után változtak.

Azonban most a Bejegyzések egyszerűen a közzétételük sorrendjében jelennek meg, fordított időrendben. Még ha egy esemény Bejegyzés vagy egy ajánlat Bejegyzés még 'érvényes' is, az újabb Bejegyzések jelennek meg először. Fordítva, ha egy esemény vagy ajánlat lejárt, de az utolsó 10 GBP Bejegyzés közé tartozik, akkor nem jelenik meg a Bejegyzések körhintájában, de megjelenik (a GBP Bejegyzés hozzáadásának dátuma szerinti sorrendben) a "Minden megtekintése" Bejegyzések felugró ablakában.

Hol jelennek meg a Google Cégprofil Bejegyzések?

2018 szeptemberéig a Google Bejegyzések nagyszerű láthatóságot élveztek az üzleti profil tetején. Azóta azonban a Google Bejegyzéseket az aljára helyezték.

Sajnos, ahol az üzletek sikeresen használták a GBP Bejegyzéseket az ügyfelek weboldalukra irányítására, sokan jelentős csökkenést tapasztaltak ebben a módszerben.

Ha UTM címkézést használsz a Google Cégprofil bejegyzéseidhez (erről lentebb többet), akkor meg tudod ítélni a Google bejegyzéseid hatékonyságát a weboldaladra irányuló konverziók szempontjából.

Íme, hol találhatod ma a Google Cégprofil Bejegyzéseket:

Asztali Gépen az Üzleti Profilban

Jelenleg a Google Bejegyzések az asztali gépen az üzleti profilban jelennek meg, amely a tudásablakban jelenik meg, közvetlenül az üzlet leírása alatt és a közösségi profilokhoz vezető link felett. Én ezt hívom a "Bejegyzések körhintájának".

Gbp Bejegyzés Folly Farm

A legújabb Bejegyzések jelennek meg. Egy kattintás a "Minden megtekintése" gombra egy felugró ablakot generál, ahol a felhasználó végig görgethet az összes történelmi Bejegyzésen.

Az ajánlat Bejegyzések jelenleg nem jelennek meg asztali gépen - régebben igen, reméljük, visszatérnek!

Google Térképek Asztali Gépen

Asztali gépen a Google Térképeken a Bejegyzések az elsődleges üzleti információk alatt jelennek meg. Ha rákattintasz a Bejegyzésre, akkor végig görgetheted az összes GBP Bejegyzést attól az üzlettől.

Mobilkészüléken Keresésben

Mobilkészüléket használva a GBP bejegyzések egyre lejjebb kerülnek az üzleti profilban. Jelenleg úgy találhatod meg őket, ha RSI-t kapsz a lapozástól.

A Google Térképek Alkalmazásban Mobilkészüléken

A Google Térképek alkalmazásban a "Áttekintés" fülön és a "Frissítések" fülön láthatod a Bejegyzéseket, ha legörgetsz:

Gbp Folly Mobil

A Google Weboldaladon (ha van egy)

Ha közzéteszed a GBP weboldaladat (amit néhány kisvállalkozás tesz), akkor a Bejegyzéseid feltöltik a tartalmadat, mint például ezen az Escape Room üzleten.

GBP Bejegyzés

Google Cégprofil Bejegyzés típusok

Jelenleg háromféle bejegyzéstípust választhatsz, amelyek a 'frissítés hozzáadása' fülön találhatóak az NMX-ben:

Google Ajánlat Bejegyzés Típusok

1. Frissítési Bejegyzés

Ez a bejegyzéstípus képeket, némi szöveget és egy CTA-t (felhívást cselekvésre) tartalmazhat.

Remek lehet a blogtartalmak újrafelhasználására 'frissítés' bejegyzésként, különösen, mivel a GBP bejegyzéseket eredetileg 'mikroblogokként' hirdették meg megjelenésükkor.

Azonban a frissítési bejegyzések célközönsége nagyon különböző azoktól, akik a blogbejegyzéseket követik. Ezeknek a bejegyzéseknek a nézői általában a vásárlási tölcsér 'tetején' lesznek.

Használd a frissítési bejegyzéseket az üzleted megkülönböztetésére a potenciális ügyfeled által fontolgatott többi vállalkozástól. Díjak, egyedi értékesítési javaslatok, és bármi más, ami ösztönözhet egy potenciális vásárlót, hogy téged válasszon a versenytársak helyett, itt jól jöhet.

GBP Bejegyzések Frissítés Hozzáadása

2. Ajánlat Bejegyzés

A kedvenc bejegyzéstípusom! Amikor egy új ügyféllel dolgozom, végigmegyek azon ajánlatok típusain, amiket bejegyezhetnek. Lehet, hogy már van meglévő ajánlataik ütemterve (például 'májusi féláron akció'), vagy lehet, hogy még nem is gondoltak az ajánlatokra.

GBP Bejegyzések Ajánlatok

Nyitott gondolkodásra van szükség arra vonatkozóan, mi minősül 'ajánlatnak': nem kell, hogy kedvezmény legyen; lehet valami, amit ingyen adsz, mint egy letöltés, egy fehér könyv vagy egy rövid konzultáció. Ha van egy 'örökzöld' ajánlatod (valami, amit egész évben kínálsz), alakítsd át Ajánlat Bejegyzéssé hosszú érvényességi idővel.

Sok vállalkozás nem csomagolja 'értéknövelt' elemeit ajánlatba, és ezek nagyszerű lehetőségek egy örökzöld Ajánlat Bejegyzés létrehozására. Például:

 • ha terapeuta vagy, és minden új potenciális páciensnek ingyen 15 perces konzultációt adsz;

 • ha fogorvos vagy, és minden Invisalign páciensnek ingyen éves fogkő-eltávolítást és polírozást adsz;

 • ha ingatlanügynök vagy, és ingyenes útmutatót kínálsz arra, hogyan javíthatod a hitelminősítésedet.

Az ajánlatoknak tartalmazniuk kell egy kezdő és egy befejező dátumot (időpontok hozzáadása opcionális). Az ajánlat maximális futamideje 12 hónap az ajánlat kezdő dátumától számítva.

Az 'Egyéb részletek hozzáadása' mezők opcionálisak, de mindig javasolnám, hogy adj hozzá egy linket a weboldaladon található releváns ajánlat tartalmához a 'Link az ajánlat beváltásához' mezőbe. Így mérhető lesz az ajánlat bejegyzés hatékonysága a weboldalra történő látogatások és az esetleges konverziók szempontjából.

Az érvényes (a kezdő és befejező dátum közötti időszakban lévő) Ajánlat Bejegyzések mobilkészüléken megjelennek a keresésben és a Google Térkép alkalmazásban egy különleges 'Ajánlatok' szekcióban a cégprofilban.

Ha több érvényes Ajánlat Bejegyzésed van mobilkészüléken, a Google mindet megjeleníti, ezért nagyobb hatás érdekében javaslom, hogy egyszerre egy vagy két érvényes ajánlattal legyél jelen.

GBP Bejegyzések Ajánlatok Új

3. Esemény Bejegyzés

Egy Esemény Bejegyzés tartalmazhat egy fotót, az esemény címét, kezdő és befejező dátumot (opcionálisan kezdő/befejező időpontokkal), opcionális 'Egyéb részletek hozzáadása' szöveget, és egy 'Gomb hozzáadása' CTA-t egy linkhez.

Asztali gépen az Esemény Bejegyzések a cégprofilban jelennek meg, amíg érvényesek, de azután már nem jelennek meg a 'körhinta' szekcióban (de megjelennek, ha a 'Mindet megnézem' opciót választod).

Mobilkészüléken az 'Áttekintés' fülön már nem jelennek meg, de még mindig megjelennek az 'frissítések' fülön.

Megjegyzés: Az Esemény Bejegyzések nem töltik fel az 'Események' szekciót egy cégprofilban (lásd alább):

GBP Események Bejegyzés

Ha a vállalkozásod eseményeket kínál, javaslom, hogy hozz létre egy oldalt a weboldaladon az adott esemény számára, és jelöld meg eseménysémával. Ezután hozz létre egy GBP Esemény Bejegyzést, és linkeld azt az oldalhoz.

A Google-nak van története arról, hogy bevon spammy / harmadik fél / nem kapcsolódó eseményeket a cégprofilba (lásd ezt a szálat a GBP támogatói közösségben néhány megdöbbentő példáért). Tehát gondoskodni arról, hogy a saját eseményeid legyenek a weboldaladon, minden egyes eseménynek külön oldalon, eseménysémával megjelölve, az egyik legjobb módja ennek a problémának a megoldásának.

Mielőtt belevágsz

Biztos vagyok benne, hogy alig várod, hogy belevágj a Google Cégprofil posztok beállításába az üzleted vagy ügyfeleid számára, de van néhány dolog, amire figyelni kell előtte.

Tudja-e egy vállalkozás szabályozni a Google Cégprofil posztokat?

Azt mondanám, hogy többnyire igen, de egy kicsit nem.

Régebben, amikor egy vállalkozás frissítette a nyitvatartási idejét vagy új fotókat töltött fel, a Google automatikusan hozzáadta ezeket új Google Cégprofil Posztokként. Az üzletek eredetileg hibának gondolták ezt, de valószínű, hogy a Google ezt azért tette, hogy aktívabbá tegye a „Posztok” szekciót különböző eszközökön és platformokon.

A Google megoldotta ezt a problémát, amikor megváltoztatta a Posztok „lejárati” idejét, így azok sokkal hosszabb ideig maradnak aktívak, és (egyelőre) abbahagyták ezeknek az automatikus frissítéseknek a vállalkozások idővonalához való hozzáadását.

2021 elején a Google egy új területet adott hozzá a „Látogatóknak” nevű részben a Google Térképek „Frissítések” fülén, és ebben a szekcióban a látogatók képeket és feliratokat adhatnak hozzá az adott képhez. Ebben az esetben a Google Cégprofil egy olyan területe, amit a vállalkozások eddig 100%-ban saját maguk alakítottak ki a Google Cégprofil Posztokon keresztül, most nyitott a felhasználók által generált tartalmakra. Tudj meg többet arról, hogyan kezelheted ezt a Google Cégprofil fotófrissítési funkcióját.

Lehetséges problémák

Néha a Google Posztok kicsit hibásak lehetnek, és egy Poszt elutasításra kerülhet, még akkor is, ha betartod a Google útmutatásait.

Amikor közzéteszel egy posztot, ezt az üzenetet láthatod:

{kép jön ide}

A Google útmutatást ad arra, hogyan készíthető és követhető a Google posztok állapota, és magyarázza a „várakozó”, „függőben lévő” és „nem jóváhagyott” poszt státuszokat:

{kép jön ide}

Ez a Google útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy miért utasíthattták el a posztok – tehát győződj meg arról, hogy a posztjaid megfelelnek a következőknek:

 • Legyen magas minőségű: Kerüld a helyesírási hibákat, a cseléd karaktereket, az értelmetlen szöveget és az automatizált vagy zavaró tartalmat.

 • Tarts tiszteletben másokat: Kerüld az obszcén, trágár vagy sértő nyelvhasználatot, képeket vagy videókat.

 • Csak megbízható weboldalakra mutató linkeket posztolj: A malware, vírusok, adathalászat vagy pornográf anyagokhoz vezető linkek nem megengedettek.

 • Szabályozott áruk és szolgáltatások: Ha szabályozott iparágban kínálsz termékeket vagy szolgáltatásokat, használhatod a posztokat, de nem teheted közzé a termékekkel kapcsolatos tartalmat. A szabályozott iparágak általában az ilyenek: felnőtt szolgáltatások, alkohol, dohány és gyógyszertermékek, szabadidős drogok, egészségügyi és orvostechnikai eszközök, szerencsejátékhoz kapcsolódó szolgáltatások, tűzijátékok, fegyverek és pénzügyi szolgáltatások.

 • Tartsd családbarátan a posztjaidat: Kerüld a szexuálisan sugallatot vagy explicit tartalmat.

Ha egy posztot elutasítanak, az nem kerül közzétételre, és a képen egy 'Elutasítva' címkét látsz a GBP irányítópulton. Néha egyszerűen újra megpróbálva közzéteheted a posztot:

Más esetekben az elutasítás több vizsgálatot igényelhet...

GBP Posztok Elutasítva 2

A Google Posztok tartalompolitikája itt található, szóval nézd meg az irányelveket, különösen az 'alkalmatlan' tartalomra vonatkozóan.

Ha problémád van az elutasított posztokkal, ami szerinted a használt kép miatt lehet, használhatod a Google Vision API-t, hogy ellenőrizd, vajon a Google az általad használt kép tartalmát 'explicitnek' tartja-e. A 'SafeSearch' funkció explicit tartalmat észlel egy képen, mint például felnőtt tartalmat vagy erőszakos tartalmat, öt kategória alapján:

 • Felnőtt

 • Paródia

 • Orvosi

 • Erőszak

 • Pikáns

A SafeSearch használatához töltsd fel a képedet ide, és ellenőrizd az eredményeket:

Google SafeSearch

A Google SafeSearch észlelése (legalábbis nálam - ahogy fent láthatod, én attrakciókkal, mint például farmokkal foglalkozom) gyakran okozhat elutasított posztot, valamint bizonyos szavak bevonása a poszt tartalmában vagy a kép fájlnevében.

Ha problémád van a posztokkal, ellenőrizd a képedet, a képfájl nevét és a poszt szövegét, hogy van-e bennük valami, ami valamilyen szűrőt aktiválhat. Ha ez nem vezet eredményre, nézd meg a GBP segítségnyújtó közösségét vagy a helyi SEO Twitter stb., hogy másoknak van-e problémája a GBP posztokkal - időről időre előfordulhatnak hibák.

GBP posztok CTA opciói

Frissítési posztok, Covid-19 posztok és esemény posztok mindegyike lehetőséget ad arra, hogy gombot adj hozzá, ahol a következő linkelési opciók közül választhatsz:

 • Foglalás

 • Online rendelés

 • Vásárlás

 • További információk

 • Regisztráció

 • Hívás most

Amikor az 1-4 opciók közül választasz, általában a saját weboldaladra teszel fel linket - hiszen végül is oda akarod irányítani a forgalmat, hogy mérhesd a posztjaid hatékonyságát.

Amikor a 'Hívás most' opciót választod, aki rákattint erre a gombra, a GBP-ben megadott elsődleges kapcsolati telefonszámodon fog hívni. Ezt nem tudod mérni, hacsak nincs híváskövetésed.

Az Ajánlat posztoknak vannak olyan mezői, mint a 'Link az ajánlat beváltásához' és a 'Feltételek és körülmények', ahova releváns linkeket adhatsz hozzá a weboldaladról.

GBP Posztok megosztása

Miért akarna bárki megosztani egy GBP Posztot?! Ez valószínűleg a GBP funkcionalitásának dicsőséges keverékének részeként került hozzáadásra, és összhangban van azzal az ötlettel, hogy a GBP valahogy helyettesíti a Google+-t, és a 'közösségi' elemmel, amit ez képvisel.

El tudok képzelni néhány helyzetet, ahol valaki megosztaná a posztot, például az "ajánlatok" posztok esetében. Egy másik példa lehet egy kisvállalkozás, amelynek nincs weboldala, és a GBP-re támaszkodik az online jelenlétének biztosítására.

Őszintén szólva nem hiszem, hogy sok időt kellene eltöltened ennek a funkciónak a tanulmányozásával!

Hogyan készíts Google Cégprofil posztot

Türelmes voltál - most itt az ideje, hogy beleáss magad és készíts egy Posztot magadnak. De hogyan formázd, automatizálhatod-e, és ami a legfontosabb, mit is posztolj?

Hogyan formázd a Google Cégprofil posztokat

Egy GBP Poszt tartalmazhat képet, képeket vagy videókat. A posztok különböző eszközökön és platformokon különböző módon jelennek meg, így nincs egyetlen méret-mindenre-megfelelő megközelítés, de íme néhány általános útmutató a kezdéshez!

Mint mindig, azt javaslom, hogy tesztelj és lásd, mi működik a legjobban az ügyfeleid és közönséged számára.

Képek

A Google a következő általános fotó útmutatókat adja a Google Cégprofil képeihez:

 • Formátum: JPG vagy PNG.

 • Méret: 10KB és 5MB között.

 • Ajánlott felbontás: 720px magas, 720px széles.

 • Minimális felbontás: 250px magas, 250px széles.

 • Minőség: A fotónak élesnek és jól megvilágítottnak kell lennie, és nem szabad jelentős módosításokat vagy túlzott szűrőhasználatot tartalmaznia. Más szóval, a képnek a valóságot kell képviselnie.

Google Posztok képmérete

Én mindig 1200px széles és 900px magas képet használtam, és minden ügyfél számára, akikkel dolgozom, készítettem egy Canva Poszt sablont a márkájuk irányelvei alapján.

Ha a Google Cégprofil Posztodhoz használt képed túl kicsi, üzenetet kaposz posztolás közben.

Tehát a GBP Posztokban a képeknek legalább 400px x 300px méretűeknek kell lenniük.

Tippek gyors és egyszerű hozzáféréshez a Google Posztokhoz tartozó képekhez

Canva

Használd a Canvát, hogy tervezz egy képsorozatot a Posztokhoz, amelyeket különböző poszttípusokhoz használhatsz a hónapok során, és tartsd őket összhangban a márkád és hangnemed irányelveivel.

Töltsd fel ezeket a képeket a Google Termékekbe. A Google ezeket az 'Album' szekcióban tárolja. Ezután törölheted őket a Termékek szekcióból.

Dropbox

Feltöltheted a Google Posztok képeit a Dropboxba. Másold ki a képhez tartozó 'linket', miután feltöltötted a dropboxodba. Az URL így fog végződni:

?dl=0

Változtasd meg a ?dl=0-t ?raw=1-re, így az URL valami ilyesmi lesz:

https://www.dropbox.com/s/6v0dt55eqm1le57/sloth%20%282%29.jpg?raw=1

Ezt az URL-t most már használhatod a Postamaticban vagy bármely más harmadik féltől származó posztoló eszközben, amely média URL-t igényel.

Kell szöveget tartalmaznia a képeknek?

Joy Hawkins elemzése 1,000 Google Posztról azt találta, hogy a tesztelt GBP fiókok mintájában a szöveget tartalmazó képek jobban teljesítettek, mint azok, amelyek nem. A tapasztalataim szerint a szöveg használata a képeken problémás lehet az eszközökön és platformokon átívelő képmegjelenítések miatt, így én általában kerülöm a szöveg használatát a képeken. Ez csak hangsúlyozza a tesztelés, tesztelés, tesztelés fontosságát a saját üzleted vagy ügyfeleid számára.

Videók

Használhatod a saját videó tartalmadat. Ha nincs videó tartalmad, egy gyors és egyszerű megoldás egy képekből összeállított diavetítés elkészítése, amelyet standard videó formátumban lehet exportálni.

A Google a következő útmutatást adja a videók feltöltéséhez:

 • Időtartam: Legfeljebb 30 másodperc hosszú

 • Fájlméret: Legfeljebb 75MB

 • Felbontás: 720p vagy magasabb

Tipp: Ne aggódj túlságosan a hossz miatt - tapasztalataim szerint sokkal hosszabb videók is feltölthetők rendben.

Szöveg

Ezek az általános tippek a Google Posztokhoz Ben Fishertől nagyon hasznosak:

 • Maradj 80-100 szó közötti posztoknál. Bár akár 300 szót is írhatsz, az eszközöktől függően nem minden karakter lesz látható, és a megjelenített karakterek száma változik - különösen a mobil és asztali eszközök között.

 • Ne feledd, egy Poszt a lehetőséged, hogy közvetlenül a vásárlóiddal beszélj, tehát használj szemantikus, "valós világ" beszélgetőhangot a szövegedben.

 • Kövesd a SEO legjobb gyakorlatait - győződj meg róla, hogy a kulcsszavakat és a legfontosabb üzenetet a posztod bekezdésének elejére teszed.

Már beszéltünk egy kicsit arról, hogyan szeretnénk megragadni a potenciális ügyfeleink figyelmét a Google Posztokon keresztül - vonzó és kattintásra érdemes tartalmat kell létrehoznunk, amely megkülönböztet minket a versenytársainktól.

A fent említett tanulmányban Joy Hawkins azt találta, hogy az Ajánlati posztok több kattintást kaptak, mint az Esemény vagy a Frissítés posztok, és hogy a sürgősséget sugalló posztok, valamint a speciális vagy kedvezményes ajánlatok a jobban teljesítettek. A hangulatjeleket használó posztok is jobban teljesítettek.

Természetesen vedd figyelembe ezeket az eredményeket a GBP Posztok tervezésekor, de mindenképpen teszteld ezeket a saját üzleted vagy ügyfeled számára, ne kövesd vakon mások eredményeit. Különböző vertikumok és különböző vállalkozások természetesen különbözőképpen teljesíthetnek!

Linkek

Minden típusú Google Poszt lehetővé teszi link hozzáadását. Győződj meg arról, hogy a látogatókat a poszt tartalmának megfelelő és a látogató várakozásainak megfelelő céloldalra irányítod.

Például egy Esemény poszt esetén az esemény céloldalára kell linkelni, egy Ajánlati poszt esetén az ajánlat céloldalára, és így tovább.

Figyelj arra, hogy biztosan a megfelelő URL-re linkelj - kétszer is ellenőrizd, hogy a linkek közvetlenül a kanonikus URL-re mennek, és ne menjenek át semmilyen átirányításon (a Chrome Redirect Path bővítménye hasznos lehet ehhez). Az átirányítások eltávolíthatják az UTM követést az URL-jeinkből, és ezt valóban nem szeretnénk!

 

Hogyan tudhatom meg, hogy a Google Cégprofil Posztjaim hogyan jelennek meg különböző eszközökön?

Természetesen manuálisan ellenőrizheted az asztali számítógépeden és a mobil eszközeiden. Attól függően, hogy hány Google Cégprofil kezelését végzed, ezt közvetlenül a poszt hozzáadása után megteheted, vagy (ha több vállalkozásként posztolsz) hetente egyszer ellenőrizheted, hogy minden rendben van-e.

Használhatod az "Inspect element" elemet a keresésben és megfelelően átméretezheted az oldalt, ügyelve arra, hogy 'frissíts' a méretek változása között.

Manuális posztolás vagy automatizálás

Manuális Posztolás

Itt néhány lehetőséged van. A kisebb vállalkozások és azok, akik csak néhány helyszínt kezelnek, a GBP irányítópultján keresztül adhatnak hozzá posztokat asztali számítógépen, vagy a NMX-en keresztül.

A több helyszínt kezelő vállalkozások számára, vagy az ügynökségek számára, amelyek több helyszín nevében kezelik a posztolást, valószínűleg harmadik fél által készített automatizálást kell majd használni.

Automatizált posztolás

A GBP posztok automatizálásához hozzáférésre van szükséged a GBP API-hoz – az egyik legegyszerűbb módja ennek egy harmadik fél által készített eszköz használata.

Postamatic

A Postamatic egy ingyenes Google Sheets bővítmény, amely lehetővé teszi, hogy ütemezz posztokat egy vagy több helyszínre. Egyszerűen telepítsd a bővítményt, végezd el a beállítási folyamatot, és tervezz posztokat.

Szükséged lesz egy URL-re a posztoddal hozzáadni kívánt képhez, tehát előre fel kell töltened ezeket a CMS-edbe, vagy Dropbox használatával linkelhetsz egy képhez.

Az UTM címkézés beépített a posztokba, de testreszabható is annak megfelelően, ahogyan te szeretnéd címkézni a forrást, a közvetítőt, a kampányt és a kampány tartalmát.

Megjegyzés: Jelenleg nem lehetséges videókat vagy több képet hozzáadni a Postamatic-on keresztül.

Milyen gyakran kell posztolnom?

Itt nincs kemény és gyors szabály – javaslom, hogy mindig legyen egy (ideális esetben kettő) aktuális és érvényes különleges ajánlatod.

Az eseményekről szólva – add hozzá őket, amint megvannak. A frissítési posztokat akkor kell hozzáadni, amikor relevánsak – elérhetőek a cégprofilodban 6 hónapig – de mi lenne, ha megpróbálnál posztolni két hetente egyszer, és megnéznéd, hogyan teljesítenek?

Miről kell posztolnom?

Hallottuk már, hogy a GBP Posztokat 'mikro-blogoknak' nevezik, de a tapasztalatom szerint egyáltalán nem hasonlítanak a blogokhoz.

A GBP Posztok a lehetőséget ad arra, hogy megragadd egy lehetséges ügyfél figyelmét, akárcsak egy hirdetés szövegében. Amikor hirdetéseket készítünk, valami meggyőzőt és szemet gyönyörködtetőt alkotunk néhány szóval... valamit, ami arra ösztönzi az olvasót, hogy tegye meg a következő lépést... legyen az az üzlet felhívása vagy egy gombra kattintás egy link követéséhez. Ugyanezt kell tennünk a GBP Posztjainkkal.

Tipp: Ha blogbejegyzéseket vagy hosszú híreket használsz fel a GBP Posztjaidban, nem csinálod jól. Ez nem az a felület!

A Google arról beszél, hogy a GBP Posztokkal 'kapcsolatba léphetünk meglévő és lehetséges ügyfeleinkkel', de a 'meglévő és lehetséges' szempontjából a megtekintések oroszlánrészét valószínűleg a lehetséges ügyfelek fogják kapni – azok, akik a marketing tölcsér tetején vannak. Ezek nem azok az emberek, akik követnek a közösségi médiában, feliratkoztak a hírleveledre, vagy visszatérnek a blogodra az új posztjaidat elolvasni.

A Google néhány javaslatot tesz a GBP Posztok tartalmára, beleértve ezeket a pontokat:

 • Közvetlenül kommunikálj a helyi ügyfeleiddel

 • Javítsd az ügyfélélményt időszerű információkkal

 • Promózd az akcióidat, különleges ajánlataidat, eseményeidet, híreidet és ajánlataidat

 • Foglalkozz az ügyfeleiddel videókon és fényképeken keresztül

Amikor a GBP Poszt tartalmán gondolkodsz, javaslom, hogy gondold át ezeket a két kulcskérdést:

 • Milyen típusú GBP Posztot írhatnál, ami belefér a fent említett négy javaslatba?

 • Hova fogsz linkelni, és mi történik azzal a tartalommal, miután elévül?

Hogyan Mérjük a GBP Posztok Hatékonyságát

A keresésben

A GBP teljesítmény 'webhely kattintások' adatai is ötletet adnak arról, hány ember kattintott át a weboldaladra a GBP listádról, de ez nem elég specifikus ahhoz, hogy megtudjuk, ezek közül melyik történt a GBP Posztokon keresztül, szemben a vállalkozási profilod többi linkjével.

 

A Google Analytics-ben

Amikor címkézed a Google Cégprofil Posztjaidat (és valóban bármelyik linket a weboldaladra a GBP-ben) UTM címkékkel, látni fogod, hány látogatót hajtanak a GBP Posztok a weboldaladra, valamint azt is, mit csinálnak, amikor odaérnek.

Az UTM címkézésre vonatkozó útmutatómban a Google Cégprofilban részletezem a GBP Posztok címkézési folyamatát a 'Kampány tartalom' mező használatával, ami leírja a poszt tartalmát. Az UTM címkézés hozzáadásával egy vállalkozás láthatja, hogy melyik poszttípusok (Frissítés, Esemény, Ajánlat) és azok tartalmai segítenek a legjobban a webhely látogatások, konverziók és mikrokonverziók terén.

Ha a céljaidat és eseményeidet beállítottad a Google Analyticsben, és van egy folyamata az UTM címkézésnek, akkor válaszolni tudsz azokra a kérdésekre, amelyek poszttípusok és tartalomtípusok:

 • hoznak bevételeket?

 • generálnak hírlevél feliratkozásokat?

 • generálnak letöltéseket?

 • generálnak kattintásokat a közösségi média profilokra?

 • generálnak hívásra-kattintásokat vagy emailre-kattintásokat?

...és bármely más célra és eseményre, amit a Google Analyticsben követsz!

Érdemes foglalkozni a Google Cégprofil posztokkal?

Igen! A Google Cégprofil Posztok nagyszerű lehetőséget kínálnak az ügyfelek vonzására és konvertálására, valamint a Google számára sok információt nyújtanak a vállalkozásodról az 'entitás' szempontjából.

Megéri befektetni ezekbe? Csak te tudod megválaszolni ezt, a vállalkozásod vagy az általad szolgált vállalkozások kontextusában. Könyvjelzőzd ezt az útmutatót, készíts néhány tesztelést, és nézd meg, mi működik a legjobban számodra a poszttípusok és poszttartalmak szempontjából.

 

 

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport