Google Cégprofil videók kezelése

Google Cégprofil videók kezelése

Mindenki tudja, hogy a képek és videók hozzáadása bármely webes tartalomhoz felkelti az emberek figyelmét és növeli az érdeklődést. Ugyanez igaz a Google Cégprofilodra is (korábban Google Cégemként ismert). A Google nyíltan kommunikálja, hogy a képek és bejegyzések hozzáadása a Google Cégprofilodhoz segít a látogatóknak vizuális információt nyújtani a cégedről – és ki ne szeretné ezt? Valójában a Google szerint azok a vállalkozások, amelyek rendszeresen frissítik képeiket, általában több kattintást kapnak a weboldalukra.

A képek segítenek elkötelezni azokat az embereket is, akik meglátják a Google Cégprofilodat – és a Google nyomon követi az összes interakciót, amit az emberek a listáddal végeznek.

Minél több interakció, annál fontosabbnak érzi a Google a vállalkozásodat.

Most pedig, ha van valami, ami még jobb a képeknél, az a videó. Valójában a videó annyira magával ragadó, hogy még hang sem kell hozzá. A kutatások szerint a Facebookon megtekintett videók akár 85%-a némán kerül megtekintésre. Meglepő? Nem kellene az legyen. Csak maga a videó mozgása elég ahhoz, hogy megállítsa az embereket, amikor egy oldalon görgetnek.

A probléma: a legtöbb vállalkozó azt gondolja, hogy a videók nagy feladatok, és ezért túl sok nekik. Nyugi. Egy videó készítése nem kell, hogy bonyolult legyen. Itt az ok: most már készíthetsz egy 30 másodperces videót, amely felkelti az emberek figyelmét az egyik legnépszerűbb helyen, ahova az emberek információk után kutatnak és találnak rá: a Google-n!

A Google Cégprofilodhoz képek hozzáadása mellett videókat is feltölthetsz, amelyek király dolgokat mutatnak be a cégedről. Kihasználtad már a lehetőséget, hogy videót adj hozzá a vállalkozásodról? Ha még nem, itt az ideje elkezdeni

Tartalom:

Hogyan tölts fel videókat a Google Cégprofilra

A Google Cégprofil lehetővé teszi akár 30 másodperc hosszúságú videók feltöltését, amelyeket az ügyfelek és a tulajdonosok is hozzáadhatnak. Egy Google Cégprofil fiók menedzserként először be kell jelentkezned a GBP fiókodba, vagy keress rá a vállalkozásod nevére a Google felületén.

Az irányítópulton láthatod az összes helyet, amit jelenleg kezelsz, vagy a találati listában megjelenik a profilod:

cégprofil beállítás felülete

A lehetőségek között találod a "Fotó hozzáadása" lehetőséget. Azon belül találod meg a "Fénykép" lehetőséget, ami ne tévesszen meg. Videókat is itt tudsz feltölteni.

Fotó, videó hozzáadása

Amikor rákattintasz a 'Videó hozzáadása' gombra, lehetőséged lesz a videót ráhúzni, vagy kiválasztani a számítógépedről – ami szuper egyszerűvé teszi a feltöltést.

A Google szerint a videó feltöltése után akár 24 órát is igénybe vehet, hogy megjelenjen, de a mi videóink percek alatt betöltődtek – ami fantasztikus!

Azonban a marketingeseknek van egy csapda elhelyezve. Biztosítanod kell, hogy a videók a vállalkozás helyén készüljenek, a vállalkozásban dolgozó emberekről szóljanak vagy közvetlenül kapcsolódjanak a vállalkozáshoz. (A Google Cégprofil videói nem a klisé sztenderd fotók, stock videók vagy marketing csillogó videók helye.)

Valójában a Google eltávolíthatja őket, ha a tartalom elsődleges tárgya nem kapcsolódik az üzleti helyhez. (És az emberek már unják a stock fotókat. A Google Cégprofil egy lehetőség a vállalkozásod embereinek, személyiségének, kultúrájának, termékeinek és szolgáltatásainak bemutatására (nem egy stock fotó üzlet szaniter verzióját akarják.)

Tehát ez azt jelenti, hogy nincsenek stock fotók vagy videók!

Ha úgy döntesz, hogy nem tetszik a hozzáadott videó, egyszerűen törölheted a kukás ikonra kattintva, majd a 'Törlés' gombra kattintva.

Miután feltöltötted a videókat a Google Cégprofil fiókodba, azok megjelennek a Google Cégprofil fényképei között. A feltöltő tulajdonosok videói a 'tulajdonos által' fülön láthatók. Amikor az ügyfelek töltik fel a videókat, azok a 'vásárló' fülön jelennek meg. Az összes videó a 'videó' fülön lesz látható.

cégprofil videó megjelenés

Miután feltöltötted a videókat a Google Cégprofilra, azok a helyi fotók helyén jelennek meg. Bónuszként, ha két vagy több videód van, egy videó fül alatt jelenhet meg a mobil eszközökön.

Milyen méretűek, hosszúságúak és felbontásúak legyenek a Google Cégprofil videók?

A Google általános iránymutatásokat adott a GBP videókhoz. Tartsd észben, hogy ha a vállalkozásod még nincs hitelesítve, a videóid nem jelennek meg, amíg nem hitelesíted a GBP listádat.

Ha a vállalkozásod hitelesítve van, készen állsz a videók feltöltésére! Miután eldöntötted, melyik videót szeretnéd feltölteni a Google Cégprofilodra, győződj meg arról, hogy a videó megfelel ezeknek az irányelveknek a méret, hosszúság és felbontás tekintetében:

 • Google Cégprofil videó maximális hossza: 30 másodperc

 • Google Cégprofil videó maximális fájlmérete: 75 MB (csökkentve 100 MB-ról 2020 októbere óta)

 • Google Cégprofil videó minimális felbontása: 720p

(Megjegyzés: Sikerült feltöltenünk egy 1 perc 30 másodperces videót, de ez csak egy véletlen lehetett.)

Milyen típusú Google Cégprofil videókat kell készítened?

Sokan elakadnak a videók típusánál - pedig ez valójában a legkönnyebb rész!

Íme néhány ötlet a GBP videókhoz (és ne feledd – csak 30 másodperces videókat kell készítened*, tehát tartsd őket röviden és legyenek lényegre törőnek):

 • Mutasd meg, hogyan csomagolnak és küldenek el egy terméket

 • Kiemelni és megmutatni egy alkalmazottat

 • Készíts egy túrát az irodádban

 • Engedd, hogy az ügyfeleid "részesei legyenek" egy cégértekezletnek, hogy lássák, hogyan hoztok döntéseket

 • Cég piknik? Vigyél magaddal egy kamerát és oszd meg a bulit

 • Mutasd be, hogyan készül egy termék

 • Kérdezz meg alkalmazottakat arról, hogy mi tetszik nekik a legjobban a cégnél dolgozva

 • Hívd meg az ügyfeleidet, hogy töltsenek fel videókat a GBP felületedre

* A Google állítása szerint a videóknak 30 másodperc hosszúságúnak kell lenniük, de sikerült egy nagyon informatív egy perces harminc másodperces videót feltöltenünk egy ügyfél Google Cégprofil fiókjába. De ne feledd a videómarketing legjobb gyakorlatát – ne hosszabbítsd meg annyira a videóidat, hogy elveszítsd a fő közönségedet.

A videók legjobb stratégiája az, hogy leülj a csapattal, és agyaljatok azon, milyen típusú videókat készíthettek és tölthettek fel – és aztán... csak csináld meg!

Mit tehetsz a helytelen videók ellen, amiket az ügyfelek tölthetnek fel?

Sok vállalkozó aggódik, hogy az ügyfelek/vásárlók megváltoztathatják az információkat és videókat, képeket adhatnak hozzá a Google Cégprofiljukhoz. (És néha jogosan aggódnak – egyetlen helytelen videó is okozhat károkat.)

Ha vállalkozó vagy vagy a Google Cégprofil oldal menedzsere vagy, jelölheted a helytelen videókat a képgalériában a videó melletti gombbal. Ha a Google nem távolítja el a helytelen videót, látogass el a Google Cégprofil fórumra, és próbáld meg udvariasan kérni egy Google Cégprofil top közreműködő segítségét.

A felhasználó által létrehozott tartalom benyújtásának irányelveit a Google Térkép Felhasználói Hozzájárulás kritériumain láthatod.

Még több érdekesség érkezik...

A Google az elmúlt hónapokban sok nagyszerű frissítést hajtott végre a Google Cégprofilon. Érdemes követni a PsoSign felületeit, ahol folyamatosan jelzést adok ezekről. Szóval irány a Facebook csoport vagy a hírlevél!

 

 

 

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport