Image

Weboldal lokalizálás

Területre optimalizálom weboldaladat, így megtalálnak azok, akik környékeden keresik szolgáltatásodat.

A weboldal lokalizálás egy izgalmas és komplex témakör, ami a keresőmotorok, különösen a Google szemszögéből rendkívül fontos. Nem csak egy szép "ráncfelvarrásról" van szó, hanem egy olyan alapvető lépésről, ami segít optimalizálni a weboldalad helyi találatokban való megjelenését.

Miért fontos a weboldal lokalizálása?

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, tisztázzuk, hogy miért van szükség erre. Helyi keresési eredményekben való megjelenés nem csak azért fontos, hogy az emberek rátaláljanak a szolgáltatásaidra vagy termékeidre, de azért is, mert ez bizalmat és hitelességet kölcsönöz a márkanévnek. Végtére is, ha valaki a saját városában, megyéjében vagy államában keres egy szolgáltatást, sokkal inkább meg fogja bízni azokat az oldalakat, amelyek specifikusan arra a régióra specializálódnak.

A lokalizálás lényege

Az alapvető gondolat az, hogy a weboldalad tartalmában, láblécében, kapcsolat oldalán és a metaadatain belül is (például oldalcímek, H1 címek, meta leírások) megjelennek a helyi kulcsszavak. Ez nem csak a keresőmotoroknak segít megérteni, hogy melyik régióban vagy városban érdemes téged megjeleníteni, de az emberek is könnyebben rátalálnak rád, ha olyan kulcsszavakat használnak, amelyek a te területedre vonatkoznak.

Lokalizált aloldalak és egyedi helyszínoldalak

Amennyiben több üzleti helyszíned is van, itt jön képbe a lokalizált aloldalak és egyedi helyszínoldalak fontossága. Ahelyett, hogy a fő weboldalt próbálnád minden egyes helyszínre szabni, létrehozol egy-egy egyedi oldalt minden üzlethez vagy szolgáltatási ponthoz. Ez lehetővé teszi, hogy minden egyes oldal tartalma, metaadatai és URL-szerkezete is pontosan az adott helyre legyen optimalizálva.

A fejlesztők szerepe

Bár néha szükség lehet webfejlesztő bevonására is, különösen, ha komplex URL-szerkezetekről vagy dinamikus tartalomról van szó, a lokalizálás elsősorban mégiscsak a tartalom és az oldalszerkezet kialakítására fókuszál.

A weboldal lokalizálás nem csupán egy "jó ötlet", hanem egy alapvető lépés a helyi keresőoptimalizálási (SEO) stratégiádban. Segít a keresőmotoroknak megérteni, hogy mely területeken vagy releváns, emellett pedig növeli a weboldalad hitelességét és a helyi közönség bizalmát is.

Weboldal lokalizálás szolgáltatásunk

Miért válassz minket?

Weboldal lokalizálás szolgáltatásunk egyedi megoldásokat kínál, amelyek célja, hogy a weboldalad a helyi keresőmotoros eredményekben előkelő helyen szerepeljen. A szolgáltatásunkat kifejezetten olyan vállalkozásoknak ajánljuk, akik helyi piacra fókuszálnak, és emellett magasabb konverziós arányt és jobb ügyfélélményt szeretnének elérni.

Milyen feladatokat takar a Szolgáltatás?

  • Elemzés és tanácsadás: Megvizsgáljuk a weboldalad jelenlegi helyzetét, hogy milyen helyi kulcsszavak és kifejezések lehetnek relevánsak a számodra

  • Tartalom optimalizálása: A weboldalad minden egyes oldalán beépítjük a helyi kulcsszavakat, beleértve az oldalcímeket, H1 címeket és meta leírásokat.

  • Lábléc és kapcsolat oldal lokalizálása: A lábléc és a kapcsolat oldaladon is megjelennek a helyi információk, mint például a cím, telefonszám és egyéb elérhetőségek

  • Lokalizált aloldalak létrehozása: Amennyiben több üzleti helyszíned van, egyedi aloldalakat hozunk létre, amelyeket külön-külön optimalizálunk az adott helyszínre

  • Google Cégprofil beállítás és optimalizálás: Az üzleti profilodat a Google Cégprofil szolgáltatásában is optimalizáljuk, hogy a helyi keresésben is megjelenj

  • Visszajelzés és módosítások: Folyamatosan monitorozzuk a weboldalad teljesítményét és igény szerint végezzük el a szükséges finomításokat

  • Műszaki fejlesztések: A szolgáltatás keretében végzünk olyan műszaki beállításokat is, mint például a hreflang tag beállítása vagy a kanonikális URL-ek konfigurálása

  • Konkurenciaelemzés és javaslatok: Vizsgáljuk a versenytársaid helyi SEO stratégiáit is, és ebből kiindulva teszünk javaslatokat a további fejlődés érdekében.


Szolgáltatásunk nem csak technikai megoldásokat kínál, de egy komplex, több lépcsős folyamatot is, amelynek végén a weboldalad a lehető legjobban fog teljesíteni a helyi keresési eredményekben. Mindezt olyan személyre szabottan és rugalmasan, hogy az a legjobban illeszkedjen az üzleti céljaidhoz és igényeidhez.

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport