Google cégprofil igazolása

Pillanatok alatt létrehozhatsz egy Gmail-fiókot. Ugyanez igaz a Google Hirdetésekre is. És első látásra a Google Cégprofil (korábban Google Cégem néven volt ismert) létrehozása is ugyanezen az elven működik. Legtöbb esetben sima ügy, de néha félremennek a dolgok és elhúzódó regisztrációba jutsz.

 

A Google Cégem regisztráció után hitelesíteni kell a vállalkozásodat. Ez biztonsági okokból történik, hogy a Google Térkép továbbra is hiteles vállalkozásokat muathasson meg a közönségnek.

Nos, a hitelesítés. Tudjuk, hogy ez fárasztó. De amíg nem bizonyítod, hogy ki (és hol) vagy, nem fogod tudni az alábbi dolgokat elvégezni:

  • Szerkeszteni a vállalkozásod adatait a Google-on (pl. Keresés és Térkép), beleértve a nyitvatartási időt

  • Megtekinteni a GCP betekintéseidet

  • Feltölteni képeket

  • Válaszolni az üzletről szóló online értékelésekre

A hitelesítési rendszer biztosítja, hogy csak az üzlet hiteles képviselői, és valódi vállalkozások hozhassanak létre és kezelhessenek listákat, ami végső soron védi a vállalkozásodat.

Hogyan hitelesíthetem vállalkozásomat a Google-on?

A Google azt mondja, hogy a legtöbb helyi vállalkozásnak postai úton kell hitelesítenie a listáját. Ez azt jelenti, hogy postai úton küldenek neked egy hitelesítő kódot tartalmazó képeslapot, amelyet be kell írnod a listád megerősítéséhez.

Gyakorlatilag nálam már a legtöbb esetben telefonon keresztül, vagy Search Console segítségével történik a hitelesítés. Ez az eset akkor áll fenn, amikor a Google fiókom bizonyíthatóan kapcsolatban áll a weboldalla, ahol a megfelelő NAP (Név, cím, telefonszám angolul) információk rendelkezésre állnak.

Mennyi időbe telik a Google Cégprofil hitelesítése?

A Google Cégprofil hitelesítéséhez szükséges idő a hitelesítés módjától függ. Bizonyos esetekben a Google azonnali hitelesítést engedélyez. Ez akkor történhet, ha a vállalkozásod már hitelesítve van a Google Search Console felületén.

Más hitelesítési módszerek változóak – például a képeslap átlagosan egy hét alatt érkezik meg, de ha a postai szolgáltatás foglalt, akkor hosszabb időt vehet igénybe. A Google-nek körülbelül egy hétre van szüksége a manuális hitelesítéshez.

Ha e-mailben hitelesítesz, az e-mailnek azonnal meg kell érkeznie, de számolnod kell azzal is, hogy a manuális hitelesítés akár egy hetet is igénybe vehet.

A videó hitelesítés esetében, miután feltöltötted a videót, körülbelül öt napig tart, amíg a Google átnézi a videót.

Ha élő videohívás révén hitelesíthetsz, ellenőrizned kell a támogatási órákat a régiódban, majd csatlakoznod kell a sorhoz, hogy beszélj egy tanácsadóval, ami frusztráló lehet, amikor készen állsz arra, hogy átvegye az irányítást a helyi SEO-n és optimalizáld a Google Cégprofilodat.

Azt is észreveheted, hogy ez a folyamat bonyolultabb lehet, amikor több helyszínen működő vállalkozások listáját hitelesíted. Szerencsére további funkciók, szolgáltatások és támogatás áll rendelkezésre.

lokális checklist
Töltsd le a
Lokális Marketing
ellenőrzőlistát!

Mit tegyek, ha kihagynám a Google Cégprofil hitelesítését?

Ha kihagyod a hitelesítést, akkor tulajdonképpen nincs sok értelme az eredeti Google Cégprofil igénylésének, mivel a legtöbb funkcióját nem tudod majd elérni a hitelesítési folyamat befejezése nélkül.

Kötelező képeslapon keresztül hitelesíteni?

A képeslapos hitelesítés történetileg a legnépszerűbb hitelesítési módszer volt - ez a leglassabb is, ezért sok helyi vállalkozás szeretne másik opciót. Szerencsére a Google új hitelesítési módszereket adott hozzá, mint a videófeltöltések és az élő videohívások, amelyek sokkal gyorsabbak. Bizonyos esetekben a Google más alternatívákat is kínál a képeslapos hitelesítéshez.

Ha szolgáltatási területen működő vállalkozás vagy egy adott földrajzi területen, vagy hibrid vállalkozás, amely mind szolgálja az ügyfeleket a helyeden, mind ellátogat hozzájuk, lehetőséget kaphatsz az e-mailen, telefonon keresztüli hitelesítésre, vagy a Google Search Console-on keresztül.

Több helyszínnel rendelkező vállalkozások számára (például egy üzletek vagy éttermek láncolata) létezik tömeges hitelesítési lehetőség is. Ha jogosult vagy erre az opcióra, akkor egy űrlapot kell kitöltened, beleértve egy hitelesítési telefonszámot és egy vállalkozási menedzser e-mailt, hogy megerősítsd, hogy jogosult képviselő vagy.

Ha nem kapsz e-mailt, telefont, vagy Keresési Konzol hitelesítési lehetőséget, postai úton kell hitelesítened.

Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, milyen lehetőségeid vannak, ha igényled a listádat és továbblépsz a hitelesítési szakaszhoz.

Hogyan hitelesítem a Google Cégprofilomat?

Amikor igényelted a listádat, a Google megfelelő hitelesítési módszereket kínál fel, amelyek között lehet e-mail, képeslap vagy videó.

cégprofil ellenőrzés

Nem látsz választási lehetőséget?

Lehet, hogy nem találsz lehetőséget, és kénytelen vagy videót, képeslapot vagy más módszert használni. Jelenleg úgy tűnik, nincs logika abban, hogy melyik vállalkozásokat kényszerítik milyen módon hitelesíteni.

 

Hitelesítés képeslappal:

Jelentkezz be a Google Cégprofilba, és kattints a "Hitelesítés" gombra.
Győződj meg róla, hogy a címed pontosan van megadva, teljes utcanévvel és irányítószámmal.
Add meg az emeletet, lakást vagy épületszámot.
Add hozzá a kapcsolattartó nevét.
Kattints a "Képeslap kérése" gombra.
Várd meg a képeslap érkezését, majd jelentkezz vissza a Google Cégprofilba, és add meg a hitelesítési kódot. Ez a kód 30 nap után lejár, ezért javasolt a képeslap kézhezvétele után minél hamarabb hitelesíteni.

Hitelesítés telefonon:

Ha a vállalkozásod jogosult a telefonos hitelesítésre, akkor látni fogsz egy telefonszám opciót, amikor rákattintasz a "Hitelesítés" gombra.

Jelentkezz be a Google Cégprofilba, és kattints a "Hitelesítés" gombra.
Kattints a kapcsolódó telefonszámra.
A kódot automatikus telefonhívással vagy SMS-ben küldik el.
Térj vissza a Google Cégprofilba, és add meg a kapott kódot.

Hitelesítés e-mailben:

Egyes vállalkozásoknak lehetőséget adhatnak az e-mailben történő hitelesítésre, képeslap helyett.

Jelentkezz be a Google Cégprofilba, és kattints a "Hitelesítés" gombra.
Ha látsz egy e-mail opciót, kattints rá.
Menj az e-mail fiókodba, és kövesd a Google-tól kapott üzenetben található utasításokat.

Hitelesítés videó felvétellel:

Jelentkezz be a Google Cégprofilba, és kattints a "Hitelesítés" gombra (a vállalkozás helyszínén kell lenned).
Kattints a videó opcióra, és kezdd el a felvételt.
A videónak tartalmaznia kell a vállalkozás helyszínét (próbálj meg utcatáblákat filmezni), magát a vállalkozást, és a menedzsment igazolását (például a csak a személyzet számára fenntartott területekbe való belépés, vagy filmezd magad, ahogy a kulcsoddal kinyitod a helyiséget).
Fejezd be a felvételt, és töltsd fel a videót.

Hitelesítés videóhívással:

Jelentkezz be a Google Cégprofilba, és kattints a "Hitelesítés" gombra (a vállalkozás helyszínén kell lenned).
Válaszd ki a videóhívás opciót.
Kattints a hívás indítása gombra. Egy szöveges ablak nyílik meg egy támogatási asszisztenssel, aki végigvezet az élő videóhíváshoz való csatlakozás folyamatán.

 

Hitelesítve van a vállalkozásom a Google Cégprofilban?

Ellenőrizheted, hogy a vállalkozásod hitelesítve van-e, ha bejelentkezel a Google Cégprofilodba. Ha a listád hitelesítve van, megjelenik az irányítópult, és hozzáférhetsz az összes funkcióhoz. Ha a listád nincs hitelesítve, a hitelesítési opciók jelennek meg. Vagy előfordulhat, hogy nem kínálnak hitelesítési lehetőségeket, és helyette azt az üzenetet látod, hogy valaki más már hitelesítette azt a profilt:

cégprofil kezelő felülete

Ha az "igazolást igényel" feliratot látod, akkor az "igénylés" opciót kell használnod, hogy e-mailt küldj a másik félnek, és felkérd, hogy vegye fel veled a kapcsolatot. Ez a személy megerősítheti vagy elutasíthatja a kérésed.

Ha a jelenlegi tulajdonos nem válaszol, a tulajdonjogot igénylő e-mailben kapott linken keresztül elindítható egy hitelesítési folyamat és eligényelhető a profil.

A Google Cégprofil listázásod hitelesítése időbe telhet, de szükséges a Google Cégprofil kezeléséhez és használatához. Javasolt minél hamarabb elkezdeni a folyamatot, mivel a hitelesítés eltarthat egy ideig, attól függően, hogy milyen hitelesítési opciókat kínálnak a vállalkozásod számára.

 

 

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport