A "szükséges eszköz" helyett, amit majd a gyorsnyomda elkészít, legyen inkább a cég értékeivel, marketing kommunikációjával megegyező névjegykártya tulajdonosa, hiszen mi van akkor, ha egy konferencia után csupán a névjegy az, ami emlékeztetni fog, hogy kik is voltunk?

Mi legyen a névjegyen

névjegykártyaEgy névjegyen általában szerepel a tulajdonos neve, telefonszáma, e-mail címe, esetleg címe, titulusa, a cég logója és arculati elemei, a honlap címe. Általában a névjegy egy oldalas, és a másik oldal kihasználatlanul tátong. Ezt elkerülendő lehet a másik oldalon egy figyelemfelkeltő szöveget elhelyezni. (Megrendelés esetén erre adunk tippeket!)

Kerülni kell azon szimbólumok használatát a névjegyen, melyek a tulajdonosnak tetszenek ugyan, de logikailag nem illik bele a vállalkozás tevékenységébe.

A titulus trükkje

Az emberek általában a titulust megnézik a névjegykártyán, ám ez sokszor nem elég annak kiderítésére, konkrétan milyen problémával fordulhatnak hozzánk. Az "ügyvezető" kifejezés tehát kiegészítendő, egy "azonosítóval", mint például "ügyvezető, online marketing tanácsadó". Így már pontosan beazonosítható mivel foglalkozik a szakember.

Fotó a névjegyre

Amennyiben rendelkezünk magunkról egy profi fényképpel, helyezzük el azt névjegykártyánkon. Sokkal személyesebb, és bizalmasabb lesz a kártya, valamint ne felejtkezzünk el azokról sem, akiknek nem olyan jó a névnemóriájuk. Ők a fotóról azonnal felismerhetnek.

Tevékenységenként különböző névjegy

Sok vállalkozásnak van több főbb profilja. Ilyenkor a különböző tevékenységeknek (pl. nyomdai előkészítés, és honlapkészítés) érdemes külön névjegyet készíteni. Miért előnyös ez? Mert sokkal inkább profizmusra utal egy tevékenység megjelölése, mint egy sűrűn teleírt névjegy.

Egy szabványos névjegy méret

A szabványos névjegy méret 9x5 cm. A névjegytartó eszközök erre a méretre vannak legyártva, ezért érdemes ebben a méretben gondolkozni. Figyelemfelkeltés miatt sokan gondolkoznak a mérettől való eltérésen, de erről szeretném mielőbb lebeszélni. Bosszúságot okoz ugyanis, ha a szebványos névjegy méretre gyártott névjegytartóba nem fér bele a névjegykártya. Ugyanez a helyzet a hajtogatott névjegyekkel is, illetve itt segíthet, ha az információk az első oldalon rögtön láthatóak.

Névjegy arculatba

Sokan nem figyelnek rá, pedig ez az egyik legfontosabb dolog. Ha már a névjeggyel mutatkozunk be, akkor gondoljunk arra is, hogy azon keresztül jut el weblapunkra is, és ne okozzunk neki meglepetést, hogy más stílus fogadja. Az arculat legyen egységes itt is!

Hogyan készítjük el névjegykártyáját?
Névjegy tervezés menete

Egy megbeszélés során egyeztetjük cége megjelenésének céljait, paramétereit. Ezek után a névjegy tartalmát, arculatának elemeit küldje el részünkre, és mi megtervezzük névjegykártyáját. Több verziót készítünk, amiből kiválaszthatja az Önnek megfelelőt. Amennyiben egyéb arculati elemeit is velünk készítteti, jelentős kedvezményt tudunk biztosítani!

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport