Az arculattervezés egy olyan folyamat, amely során egy vállalkozás, márka vagy termék vizuális megjelenésének összes elemét megtervezik és összehangolják. Az arculat az egyik legfontosabb eszköz a márkák megkülönböztetésére a versenytársaktól, és a sikerhez elengedhetetlen. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk az arculattervezés alapjait, azokat az elemeket, amelyeket fontos figyelembe venni a hatékony arculattervezés érdekében.

A logó

arculattervezés

A logó az egyik legfontosabb része az arculatnak, hiszen ez az az elem, amely elsődlegesen azonosítja a vállalkozást, márka vagy termék. Fontos, hogy a logó egyszerű és könnyen felismerhető legyen, és megfelelően tükrözze a cég vagy termék személyiségét és értékeit. A logó tervezésének része a megfelelő színválasztás és betűtípus kiválasztása is, amelyek nagyban befolyásolják a logó hatékonyságát.

Színek és betűtípusok

A színek és betűtípusok kulcsszerepet játszanak az arculatban. Fontos, hogy a színek és betűtípusok összhangban legyenek egymással, és megfelelően tükrözzék a vállalkozás, márka vagy termék személyiségét és értékeit. A megfelelő színválasztás és betűtípus kiválasztása segít a márkák megkülönböztetésében a versenytársaktól, és hozzájárul a márkahűség erősítéséhez.

Grafikai elemek

A grafikai elemek az arculat további fontos részét képezik. Ide tartoznak az ikonok, a grafikák és az egyéb vizuális elemek, amelyek segítségével a vállalkozás, márka vagy termék megkülönböztethetővé válik. Az arculattervezés során fontos, hogy az összes grafikai elem egységes stílusban legyen megtervezve, és összhangban legyen az arculat többi elemével.

Weboldal tervezés

Az arculattervezéshez szorosan kapcsolódik a weboldal tervezése is. A weboldal az egyik legfontosabb eszköz a vállalkozások, márkák és termékek promóciója és értékesítése szempontjából. A weboldal tervezése során fontos, hogy az arculatot követve, összhangban legyen a logóval, a színekkel és a grafikai elemekkel. Emellett fontos, hogy a weboldal könnyen navigálható legyen, és a látogatók gyorsan megtalálják a keresett információkat vagy termékeket.

Az arculattervezés tehát egy nagyon fontos folyamat a vállalkozások, márkák és termékek sikerének szempontjából. Az arculat összes elemének összehangolása és megfelelő tervezése segít a márkák megkülönböztetésében a versenytársaktól, és hozzájárul a márkahűség erősítéséhez. Ha sikeres arculattervezést keresel, fordulj hozzánk bizalommal, és segítünk a vállalkozásod sikeres megjelenítésében az online térben.

 

Nekünk is van arcullatervezés szolgáltatásunk!

Arculattervezés szolgáltatásunkkal a cégarculat alapját teremtjük meg. Szeretné, ha megjelenése hosszútávra egységes, megjegyezhető lenne és támogatná a cégstratégiát? Marketing tevékenységét kiegészítve a nyomdai előkészítés során a cégarculat egyforma megjelenést kölcsönöz reklámjainak, kiadványainak, növelve azok hatékonyságát.

Arculattervezés kiegészítői

Logótervezés

A logótervezés és az arculattervezés azoknak ajánlott akik cégükkel komoly mejelenést akarnak elérni. Mivel cégnevét vizuális közegben nagyobb arányban jegyzik meg, egységes külalakkal hatékonyabban hirdethet. Logótervezés során ezért igazítjuk szorosan profiljához és a megjelenés mögötti céljaihoz logóját. Logótervezés mellé arculattervezés szolgáltatásunkkal élve széleskörű megjelenést kap legyen a tárgy levélpapír, névjegy, vagy a mindet felölelő arculati kézikönyv. A logó segíti a nyomdai előkészítés munkálatait is.
A logótervezés alappillér, tudjon meg róla többet velünk.

Arculati kézikönyv

Az arculati kézikönyv logótervezés mellé elengedhetetlen arculattervezés elem. Logóját elhelyezzük névjegyén, levélpapírján, és a borítékon is. Arculattervezés közben az arculati kézikönyvben kialakítjuk online és offline megjelenését.
Amennyiben az egyes reklámkreatívok különböző stúdiókban készülnek, torzulhat az arculat. Arculati kézikönyv segítségével a nyomdai előkészítés folyamán minden felületről cége tekint vissza.
A ProSign arculattervezés során létrehoz Önnek egy arculati leírást, ami tartalmaz a betűtípus alkalmazásán át a logó elhelyezésén keresztül a színek alkalmazásáig minden instrukciót.
Az arculati kézikönyv segítségével nyomdai előkészítés közben a termék-, reklám- és egyéb tervezőgrafikusok is tudni fogják, hogyan alkossanak Önnek arculatba ill? termékeket.

Névjegy készítés

A névjegy készítés része az arculattervezés folyamatának. Névjegye átadása része a megbeszélések protokolljának. Egyszerűség, átláthatóság a kulcsa ennek az egyszerű, mégis fontos papírdarabnak. Látszani kell rajta a személyiségnek, és az arculattervezés kreativitásának.
A ProSign az arculattervezés és nyomdai előkészítés folyamatán végig egységesen képviseli ezt a vonalat. Miénk az arculattervezés és nyomdai előkészítés, a névjegy terjesztés marad az Ön feladata.

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport