Prosign honlapkszts logo

Mitől lesz drága, vagy olcsó
egy szórólap nyomtatás ár?

draga_olcso_szorolapEgy szórólap ára több tényezőtől függ: a példányszámtól, papírtól és a használt színektől. Ezek a paraméterek külön-külön alakíthatók, így az árak lehetnek olcsóak, vagy ez egekbe is szökhetnek. Már a szórólap készítés alkalmával érdemes tudni a kívánságokat.

A példányszám meghatározása

A nyomdai előállítás költsége elsősorban a példányszámtól függ. minél kevesebb szórólapra van szüksége, annál drágább lesz egy példány ára. Ez azért van, mert bizonyos nyomdai műveleteket mindenképp el kell végezni akár száz, akár több tízezer példányról van szó. Ezért érdemes többféle példányszámra ajánlatot kérni, így tisztán kivehető, mi éri meg jobban, esetleg érdemes-e többet nyomtatni.

A papír vastagsága és anyaga

A papír vastagsága az időtállóságát, igényességének megítélését befolyásolja. minél vastagabb a papír (négyzetmétertömegben állapítják meg), annál kevésbé gyűrődik, és tapintása is kellemesebb, meggyőzőbb. Ezeket a tulajdonságokat tovább növeli a lakkozás, vagy a fóliázás, bár ezek az árat is megnövelik.

A színek száma

Egy szórólap színeinek a száma is jelentős árbefolyásoló tényező. (Ezt a paramétert már a szórólap árajánlatkérés tanácsoknál említettem.) Egy szín használata a legolcsóbb. Itt nem csak a feketére, hanem bármely színre gondolhatunk. Színes szóróanyagot négy szín használatával érik el a nyomdák. Ez talán a legelterjedtebb a piacon. Különleges esetekben a négy színen kívül további különleges színek is használhatóak. Ilyenek pl. a márkához tartozó pantonszínek (t-online rózsaszíne), vagy az arany használata.

tudásanyag ingyen. Segítünk tanulni
 

Szolgáltatásaink

Honlapkészétés
Online marketing
Keresőmarketing
Grafikai tervezés

© 2014 Minden Jog fenntartva

Szállodai marketing

Külön szolgáltatásokat kínálunk a turisztikai szakmának, szálláshelyek online marketing megoldásaival. Bővebb információkat Hotel Marketing oldalunkon talál.

elérhetőség

ProSign Bt.
1113 Bp. Vincellér utca 20.
1022 Bp. Fillér utca 82/d

Telefon: +3620 919 2467
kapcsolat
 
ProSign honlapkészítés