head
2007. október. 10., szerda
 
Üdvözöljük!
 
Ez az Octogon csoport második hírlevele. Mostantól heti rendszerességgel értesítjük Önt a design és építészet legfontosabb eseményeiről, újdonságairól, pályázatairól.
 
octogon octogonart építészet
 
elrontott játékok
 
Csoportterápia
 
2007. október 11-én 19 órakor nyílik Borsos-Lőrinc Lilla, Horváth Dániel, Kállai András, Karácsonyi László, Péterfy Ábel, Szabó Eszter Csoportterápia című kiállítása az OCTOGONart Galériában.
elválasztó

 
Octogonart
 
Építészeti hírek az Octogon online-ról:
 
 
Röviden:
Homok a szélben
 
Dubai Sport City néven sportkomplexum épül Dubaiban. A 3,6 milliárd dolláros, 465 hektár alapterületű beruházás, a tervek szerint ez év decemberében készül el.
kertépítők
elválasztó

 
 
Vitafórum:
Mi lett volna HA!
 
2007. október 12-én 19 órakor Mi lett volna HA! címmel, beszélgetést tartanak az Alexandra Könyvesházban. A beszélgetést Bojár Iván András vezeti. Beszélgetőpartnerek: Dévényi Tamás, építész, Káli Béla, építész, fesztivál HA kiállításának kurátora, Rajk László, építész.
kertépítők
elválasztó

 
 
Röviden:
Obszervatórium a Föld mélyén
 
Protonbomlás kutatására építették meg Japánban a Super Kamiokande elnevezésű obszervatóriumot, mely az egykori Mozumi bányában ezer méter mélyen, a föld felszíne alatt található.
kertépítők
elválasztó

 
 
Épületbejárás:
Fürdőtúra - szigorúan építészeti túra, fürdőgatyában
 
2007. október 10-én és 11-én 16 órakor az érdeklődők, a hedonizmust az építészettel ötvöző fürdőtúrán vehetnek részt a Király gyógyfürdőben. A komoly, bajszos - ritkábban bajusz nélküli - tervezők fekete pólójukat levetkőzve tartanak építészettörténeti előadást a fővárosi "áztatók" patinás falai közt.
kertépítők
elválasztó

 
 
Röviden:
Egy ágyban Simpsonékkal
 
Tombol a Simpson-láz Amerikában. A Fox TV és a Pepsi megépítette Simpsonék családi házát. A szerencsés család hamarosan beköltözhet Simpsonék lakosztályába.
kertépítők
elválasztó

Design hírek:
 
 
Kiállítás:
Színházi vér: Vámpírok, romantika
a modernszínházi architektúrában
 
Kentaur díszleteiből és jelmezeiből nyílik kiállítás 2007. október 11-én a Millenáris Irodahaz - Wallis Ingatlan Galériájában. A tárlat címe Színházi vér: Vámpírok, romantika a modern színházi architektúrában.
kertépítők
elválasztó

 
 
Beszélgetés:
Tűzhangya a Föld körül
 
Tavaly két fiatal magyar deisgner, Pálos Andrea és Rakonczai Gábor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának hallgatói, saját tervezésű hajójukkal átevezték az Atlanti-óceánt. Utazásuk kalandos történetét előadják a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem auditóriumában 2007. október 12-én 14 órától.
kertépítők
elválasztó

 
 
Díjak:
Jöttek, láttak, győztek
 
A napokban átadták a 28. Magyar Formatervezési Díjat, mellyel ünnepélyesen is kezdetét vette az idei Desing7 programsorozat. Az ötmillió forint összdíjazású elismeréssel a magyar design kiemelkedő alkotóit jutalmazták termék, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában.
kertépítők
elválasztó

 
 
Kiállítás:
Közeli-távoli - szabadtéri
kortárs művészeti kiállítás
 
Galéria 19 - Szabadtéri kortárs művészeti kiállítások a Várfok utcában második állomás: KÖZELI-TÁVOLI - Csiszér Zsuzsi és Duliskovich Bazil művei. Megnyitó: 2007. október 11, csütörtök, 18-19 óra között a Várfok utcában.
kertépítők
elválasztó

 
 
Pályázat:
A Nagy Rendezői Szék
 
A PinkPepper meghirdette a Nagy Rendezői Szék Tervezői Pályázatot Ültetés címmel. A felhívásra képző- és iparművészek, grafikusok, formatervezők jelentkezhetnek 2007. november 9-ig.
kertépítők
elválasztó

 
 
Ezt a hírlevelet első alkalommal küldtük Önnek vagy korábbi leiratkozási szándékát nem jelezte felénk! Elérhetőségét önkéntesen adta meg vagy valamilyen nyilvános adatbázisból jutottunk hozzá adataihoz.
Természetesen, amennyiben nem szeretne több levelet kapni tőlünk, akkor kérjük kattintson a hírlevélről leiratkozás gombra! Köszönjük figyelmét!
 
Elérhetőségeink:
OCTOGON architecture & design
1024 Budapest, Rómer Flóris u. 22-24.
T: (+36 1) 336 0728
F: (+36 1) 316 3546
Leiratkozás erről a hírlevélről: kattintson ide!