Google Cégem vélemény törlése

Hogyan lehet törölni a Google Cégem felületén lévő véleményeket? Az általunk írt véleményt bármikor törölhetjük, viszont cég esetén nem minden esetben tilthatjuk le a véleményezett üzletet, de van rá módszer. Megmutatom, hogyan kezeld és töröld a nemkívánatos megnyílvánulásokat.

google vélemény törlése

Google cégem véleményGoogle Cégem vélemények

Amióta megjelent a Helyi Idegenvezető program, azóta megszaporodtak a véleményezők is. Ezek az értékelések a cégünk adatai mellett jelennek meg a keresőben, a térképen, és egyre több lokális felületen. Az értékelések nyilvánosak és névvel vannak ellátva, ezért mindenki láthatja, hogy ki és mit írt. Ennek nincsen más módja. Nem lehet rejtetten, vagy anonim módon véleményezni.

A véleményeket sokan olvassák, ezért ajánlott odafigyelni rájuk. Arra is, hogy ne kapjunk rosszat, de ha mégis, akkor a kezelésére.

Google értékelés letiltása vagy kikapcsolása

A Google vélemények kikapcsolására nincs mód sem a keresőben, sem a térképen, hiszen ez szerves részét képezi a szolgáltatásnak. A letiltás helyett jelenthetjük a nemkívánatos bejegyzést, de csak a véleményekre vonatkozó irányelvek megsértése miatt lehet bejelentést tenni. Ha csak nem tetszik a komment, vagy rossz benyomást alkot rólunk a hozzászólás, nem törli a Google!

 

google vélemény megjelöléseGoogle Cégem vélemény törlésének lépései

  1. Regisztrálj a Google My Business felületére. Ha még nincs fiókod, akkor itt leírom, hogyan kell regisztrálni. Céges regisztráció nélkül maximum jelenteni tudod a tartalmat.

  2. Navigálj a kérdéses véleményre a Google My Business felületén a "vélemények" menüpontban, majd az írás jobb felső sarkában nyomd meg a jelentés gombot.

  3. A felületen ezek után meg kell adnunk az okot (gyűlöletkeltő, reklámot tartalmaz, nem témába vágó, stb.) majd elküldjük az űrlapot.

  4. A vélemény törlésének kérése után ennek megerősítő oldalára jutunk. Ezzel véget ért a vélemény törlésének kérése

 

Miért nem lehet törölni a Google Maps véleményt?

A véleményt alkalmatlannak lehet jelölni, de direktben és azonnal törölni nem lehet. Ennek az oka, hogy a Google nem szeretné, ha egy cég csak azért távolítana el egy kritikát, mert azt róla fogalmazták meg.

 

Google vélemény optimalizálás

A Google cégem felület optimalizálásának segítségével jobb pozícióba kerülhet a vállalkozás a találati listákon. A lokális SEO (keresőoptimalizálás) a véleményekre is kihat. Nem mindegy, hogy:

  • Milyen gyakran érkeznek vélemények egy cégről

  • Milyen a vélemények szövegezése, tartalmaz e kulcsszavakat

  • Összesen hány vélemény van egy cégnél

Ha tehát a Google My Business felületet szeretnéd optimalizálni, akkor erre a területre is oda kell figyelned. Erről a témáról még többet olvashatsz a lokális marketing szolgáltatási oldalunkon.
KERESSEN, ÉS KEZDJÜK EGY INGYENES BESZÉLGETÉSSEL